1. DEFINITII SI TERMENI


BlendMix – este denumirea comerciala a WEBSEED SRL, persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in: Str. Padesu, Nr. 8, Bucuresti, avand numar de ordine in Registrul Comertului  J40/9978/2020, cod unic de inregistrare fiscala RO42926385.

Vanzator – BlendMix.

Cumparator – persoana fizica / persoana juridica sau orice entitate juridica care comanda un produs de pe site

Site – domeniul www.BlendMix.ro si subdomeniile acestuia.
Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site.
Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu care urmeaza a fi furnizate de Vanzator catre Cumparator ca urmare a contractului incheiat.
Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.
Continut
• toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
• continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
• orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
• informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;
• informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
• date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.
Review – o evaluare scrisa de catre detinatorul sau beneficiarul unui produs sau serviciu, evaluare redactata pe baza experientei personale si capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune daca produsul sau serviciul respecta sau nu specificatiile mentionate de catre producator.
Rating – modalitate de exprimare a gradului de satisfactie a unui Utilizator/Client/Cumparator fata de un produs. Rating-ul se exprima sub forma de stele, fiecare produs putand primi un punctaj de la o stea, la cinci stele. Acest grad de satisfactie va fi asociat intotdeauna review-ului scris de Utilizator/Client/Cumparator asupra unui produs sau serviciu.
Document – prezentele Termene si Conditii.
Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra Bunurilor si Serviciilor si/sau a promotiilor desfasurate de Vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.
Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Bun si/sau Serviciu de catre BlendMix, Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.
Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.


2. DOCUMENTE CONTRACTUALE


2.1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.
2.2. Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.
2.3. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda va anunta Cumparatorul, la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii, si va returna suma achitata.
2.4. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul unui email si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.
2.5. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului, in completarea acestuia


3. POLITICA DE VANZARE ONLINE


3.1. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Client/Cumparator.
Pentru motive justificate, BlendMix isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Clientului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Clientului/Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel BlendMix. In oricare dintre aceste cazuri, Clientul/Cumparatorul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al BlendMix, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor sus mentionate.
3.2. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea „contact” din Site.
3.3 In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, BlendMix isi rezerva dreptul de a cere Clientilor/Cumparatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul Site-ului.
3.4. BlendMix poate publica pe Site informatii despre Bunuri si/sau Servicii si/sau promotii practicate de catre acesta, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.
3.5. Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) 
3.6. In conditiile prevazute de lege, pretul Bunurilor electronice afisat pe Site, include Taxa de timbru verde. In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita detalii cu privire la suma exacta adaugata la pretul Bunului, acesta va contacta Departamentul de Relatii cu Clientii BlendMix.
3.7. In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator
3.8 Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.
3.9. Dupa 10 (zece) zile de la achizitionarea unui Bun sau Serviciu, Cumparatorului i se va solicita inscrierea unui Review legat de Bunul sau Serviciul achizitionat. Solicitarea va fi transmisa catre adresa de email.


4. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA


Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru Servicii ce tin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.


5. COMANDA


5.1. Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor si/sau Serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun si/sau un Serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun/Serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului/Serviciului.
5.2. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.
5.3. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.
5.4. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:
5.4.1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;
5.4.2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de BlendMix, in cazul platii online;
5.4.3. datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;
5.5. Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun sau sa renunțe la un Serviciu, în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare.
Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun sau renunțare la un Serviciu expiră în termen de 14 zile de la:
– ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care Cumparatorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat
– ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese,
5.6. In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, acesta va putea trimite un mail la adresa mail@blendmix.ro.
5.7. In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:
5.7.1. pentru Comenzile achitate cu card online ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;
5.7.2. pentru Comenzile achitate cu Op/ramburs/ Card bancar-> prin virament bancar catre contul bancar oferit de Cumparator ulterior;
5.8. Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate
5.9. In cazul in care un Bun si/sau Serviciu comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Bunului si/sau Serviciului, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.


6. BUNURI/SERVICII PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETRAGERE


6.1. Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract următoarele:
6.1.2. contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al Cumparatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere după executarea completă a Contractului de către Vanzator;
6.1.3. furnizarea de Bunuri confecţionate după specificaţiile prezentate de Cumparator sau personalizate în mod clar;
6.1.4. furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
6.1.5. furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de Cumparator;
6.1.6. furnizarea de Bunuri care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;


7. CONTINUT


7.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a BlendMix, acesteia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare). Raportarea eventualelor incalcari ale dreptului de autor reperate pe site va avea loc la adresa de e-mail mail@blendmix.ro.
7.2. Clientului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de BlendMix, includerea oricarui continut in afara site-ului BlendMix, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al BlendMixasupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul expres al BlendMix.
7.3. Orice continut la care Clientul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre BlendMixsi acesta, si fara nici o garantie implicit sau expres formulata din partea BlendMixcu referire acel continut.
7.4. Clientul poate copia, transfera si/sau utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederi ale prezentului Document.
7.5. In cazul in care BlendMix confera Clientului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Clientul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea BlendMix pentru respectivul Client sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.
7.6. Niciun continut transmis catre Client, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea BlendMix si/sau al angajatului sau colaboratorului BlendMix care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.
7.7. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.


8. CONFIDENTIALITATE


8.1. BlendMix va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document.
8.2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.
8.3. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul Site-ului. BlendMix nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.
8.4. Prin inscrierea in baza de date a BlendMix, Clientul/Cumparatorul isi ofera consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre terti, parteneri ai BlendMix: furnizori de servicii de marketing (dacă ți-ai dat consimțământul expres în acest sens), alti furnizori de servicii in vederea indeplinirii obiectului Contractului incheiat intre Cumparator si Vanzator, precum si de agentii de stat, guvernamentale, atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru; cat si de alte companii cu care BlendMix poate dezvolta programe comune de ofertare pe piata a Bunurilor si/sau a Serviciilor etc.


9. FACTURARE – PLATA


9.1. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.
9.3. Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Bunuri si/sau Servicii vandute de BlendMix, precum şi pentru orice alte plati aferente Comenzii, exclusiv in format electronic, prin adaugarea facturii in Contul Cumparatorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau.
9.4. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.
9.5. Prin aceasta modalitate de comunicare Cumparatorul, accesand Contul sau, va detine o evidenta a facturilor emise de BlendMix, putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o doreste.
9.6. Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin adaugarea acestora de catre BlendMix in Contul sau prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in Contul sau.
9.7. In cazul in care aceste informatii sunt indisponibile mai mult de 48 (patruzecisiopt) de ore in Cont, te rugam sa ne sesizezi acest aspect pe adresa de mail: mail@blendmix.ro.
9.8 Datele cardului de plata ale Clientului/ Utilizatorului/ Cumparatorului nu vor fi accesibile BlendMix si nici nu vor fi stocate de catre de BlendMix , ci doar de catre institutia de autorizare a Tranzactiei sau o alta entitateautorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate Clientul/ Utilizatorul/ Cumparatorul va fi informat, anterior introducerii datelor.
Entitatea autorizata sa presteze servicii de stocare a datelor de card este 00 prin solutia integrata 00.  00 Services este furnizorul BlendMix de solutie software de facilitare a comertului electronic adica servicii de plata, administrare plati si protectie antifrauda.
Sunt acceptate toate tipurile de carduri emise de banci romanesti si straine sub siglele VISA si MasterCard cu conditia ca bancile emitente sa le fi activat pentru plata online.
9.9. In anumite cazuri, pentru mentinerea securitatii Tranzactiilor, la inregistrarea Comenzii, Cumparatorului i se va solicita sa autorizeze plata prin reintroducerea parolei aferente Contului sau utilizarea amprentei digitale in cazul terminalelor mobile care au aceasta facilitate.


10. LIVRAREA BUNURILOR


10.1. Vanzatorul se obliga sa livreze Bunurile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator sau in punctele de livrare, conform optiunii Clientului.
10.2. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.
10.3. Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor numai pe teritoriul Romaniei.


11. GARANTII si Calitate


11.1. Fiecare produs comercializat de BlendMix beneficiaza de termenul de garantie conform legislatiei romanesti in vigoare. Detalii clare legate de aceste garantii sunt date de catre fisele produselor si niciun membru nu poate solicita o garantie extinsa, mai mult decat cea mentionata. 
Fiecare produs comercializat de BlendMix beneficiaza de o garantie de conformitate conform prevederilor Legii 449/2003.
In conformitate cu art. 11 din Legea 449/2003 fiecare Membru sau Client poate solicita in cazul lipsei conformitatii, repararea, inlocuirea produsului sau returnarea contravalorii acestuia.
11.2. In cazul in care BlendMix nu poate executa contractul din cauza ca produsul nu este disponibil, va informa Clientul despre aceasta indisponibilitate, la data la care BlendMix ia la cunostinta despre acest caz. In eventualitatea in care produsul a fost deja platit de catre Client, sumele varsate ca plata vor fi rambursate de catre BlendMix in termen de maximum 7 zile, cu exceptia cazului in care partile convin altfel.
11.3. In eventualitatea depasirii termenului de livrare indicat la art. 5.9, BlendMix va informa Clientul prin email si/sau telefon si va agrea cu acesta prelungirea termenului de livrare cu o perioada ce nu va depasi termenul de livrare prevazut initial. In cazul in care, in cadrul noii perioade agreate de comun acord, produsul va fi indisponibil pentru livrare, Clientul poate solicita rezilierea contractului la distanta si anularea comenzii. Clientul are la dispozitie un termen de 3 zile calendaristice de la data emiterii notificarii de informare pentru a-si exprima optiunea privind produsul comandat. Lipsa primirii de catre BlendMix a unui raspuns din partea Clientului sau imposibilitatea contactarii Clientului la datele de contact indicate in termenul precizat se va considera ca accept tacit al acestuia pentru prelungirea perioadei de livrare. In toate cazurile in care Clientul isi exprima optiunea in scris pentru rezilierea contractului si anulare a comenzii, daca produsul a fost deja platit de acesta, BlendMix va inapoia sumele platite conform art. 5.9.


12. TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR


Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului).


13. RASPUNDERE


13.1. Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al folosirii necorespunzatoare a produselor si nerespectarii manualului de utilizare furnizat pentru fiecare produs achizitionat.
13.2. Prin crearea si utilizarea Contului, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.
13.3. Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.
13.4. Ulterior crearii Contului utilizarea Continutului echivaleaza cu acceptarea modificarilor intervenite asupra Termenilor si Conditiilor Site-ului si/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor si Conditiilor Site-ului.

13.5 Cumparatorul are obligatia de a anunta departamentul specializat la adresa de email: mail@blendmix.ro dacă apar defecțiuni la aparat.Dacă observă defecțiuni la aparat, nu îl mai foloseste și nu mai consuma ingredientele pregătite de aparat până când nu este reparat cu piese originale sau înlocuit cu un produs nou de acelasi tip de catre Vânzător.


14. INSCRIEREA DE REVIEW-URI, COMENTARII, INTREBARI SI RASPUNSURI


14.1. Inscrierea de Review-uri, Comentarii, Intrebari si Raspunsuri se poate face, de catre Utilizatori/Clienti/Cumparatori, in sectiunile “Intrebarile si raspunsurile clientilor” si “Review-uri”. Informatiile inscrise pot fi atat pozitive, cat si negative, si se vor referi la caracteristicile si modul de folosire al unui produs sau serviciu.
14.2. In momentul inregistrarii unui anumit Review/Comentariu/Intrebare/Raspuns pe Site, Utilizatorii/Clientii/Cumparatorii acorda Vanzatorului o licenta neexclusiva, perpetuua, irevocabila, nelimitata teritorial si dau dreptul Vanzatorului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa acest continut.
14.3. Fiecare Utilizator/Client/Cumparator, in momentul inscrierii de Review/Comentariu/Intrebare/Raspuns in sectiunile mentionate, se angajeaza sa respecte urmatoarele reguli:
– sa faca referiri doar la caracteristici si/sau modul de utilizare al unui anumit produs sau serviciu, evitand informatii legate de aspecte ce se pot schimba (pret sau oferte promotionale) sau informatii care tin de modul desfasurarii Comenzii;
– sa utilizeze un limbaj corespunzator, neofensator, fara termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Utilizator/Client/Cumparator;
– sa se asigure de incadrarea corecta a continutului introdus pe Site astfel: orice Intrebare va fi inscrisa in sectiunea “Intrebarile si raspunsurile clientilor”, si orice Review va fi inscris in sectiunea “Review-uri”;
– sa se asigure ca informatiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neinselatoare si in conformitate cu legile aplicabile, respectand astfel inclusiv drepturile altor parti, drepturile de autor, de marca comerciala, de licenta sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;
– sa foloseasca aceasta facilitate doar pentru a comunica sau a obtine detalii suplimentare referitoare la un anumit produs sau serviciu de pe Site fara a face referire catre alte firme ce promoveaza vanzarea si cumpararea de produse sau servicii;
– sa nu furnizeze sau sa solicite, in niciun mod si in nicio masura, date personale (detaliile de contact, informatii despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume si/sau prenume etc.) sau orice alta informatie care poate determina dezvaluirea acestor date personale;
– sa nu inscrie informatii si/sau detalii despre URL-uri (legaturi) din alte site-uri comerciale ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca si Vanzatorul;
– sa nu incerce fraudarea serviciilor puse la dispozitie de catre Vanzator sau sa inscrie Review-uri/Comentarii/Intrebari/Raspunsuri care sa contina materiale de natura publicitara;
– sa nu utilizeze Review-ul/Comentariul/Intrebarea/Raspunsul ca mijloc de comunicare cu Vanzatorul, in acest sens se vor folosi datele de contact ale Vanzatorului inscrise pe Site.
14.4. Pe langa o evaluarea realista critica, in momentul inscrierii unui Review, Utilizatorul/Clientul/Cumparatorul va adauga si un Rating relevant pentru produsul sau serviciul aferent. Review-urile, impreuna cu Rating-urile corespunzatoare lor, vor influenta Rating-ul general al produsului sau serviciului, numar care apare intre paranteze langa titlul acestora. Astfel, un Review insotit de un Rating mare duce la o crestere a Rating-ului general, iar un Review insotit de un Rating mic duce la o scadere a Rating-ului general.
Utilizatorii/Clientii/Cumparatorii ce inscriu Review-uri la care ataseaza fisiere foto sau video vor respecta urmatoarele reguli:
– fisierele incarcate vor contine imagini si/sau videoclipuri care se refera la produsul sau serviciul pentru care se scrie Review-ul, asigurandu-se ca fisierele incarcate respecta drepturile de autor;
– fisierele incarcate nu vor contine violenta, continut pentru adulti, limbaj licentios sau alt continut care ofenseaza o persoana/un grup pe baza rasei sau a originii etnice, a religiei, a handicapului, a sexului, a varstei, a statutului de veteran, a orientarii sexuale sau politice;
– fisierele incarcate nu vor contine informatii legate de alte persoane;
– fisierele incarcate nu vor contine URL-uri sau watermark-uri catre site-uri ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca Vanzatorul.


15. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL


Datele pe care ni le furnizezi sunt strict confidentiale si vor fi prelucrate cu respectarea principiilor legale statuate de Regulamentul 679/2016 si celelalte norme legale incidente, referitoare la protectia datelor cu caracter personal.
Securitatea datelor pe care ni le furnizezi reprezinta o prioritate pentru BlendMix. De aceea, te asiguram ca luam masuri constante pentru a-ti pastra datele cu caracter personal in siguranta si ca imbunatatim constant modalitatile de detectare a accesului neautorizat sau a altor brese de securitate.

15.1 Categorii de date cu caracter personal

Prin utilizarea site-ului, putem colecta diverse informatii, care pot diferi, in functie de preferintele tale si pe care ni le furnizezi in mod voluntar.
– In cazul in care esti un vizitator al site-ului nostru, vom colecta informatii referitoare la: prenumele, data nasterii si sexul copilului, in masura in care ai decis sa beneficiezi de experienta Infinity.
– Daca ai decis sa cumperi de la noi, vom colecta urmatoarele categorii de date: numele si prenumele, adresa de e-mail, adresa postala, adresa de facturare, numarul de telefon si detaliile bancare privind facturarea. Datele demografice. Informatiile privind sexul, data nasterii, tara si limba preferata. Datele care apar pe durata existentei contractului – produsele achizitionate, segmentul clientului, volumul serviciilor prestate.

In plus, prelucram urmatoarele date personale:

 • Detalii din mesajele dintre BlendMix si client;
 • Inregistrari despre comportamentul pe pagina BlendMix, in situatii exceptionale, cand identificam probleme in functionarea corecta a site-ului;
 • Inregistrari ale convorbirilor telefonice in cazul in care decizi sa ne contactezi prin call center.

15.2 Scopul prelucrarii datelor tale cu caracter personal

 • Procesarea comenzilor de produse, pe care le comanzi prin pagina noastra Web, in contul tau de utilizator. In acest caz, temeiul acestei prelucrari este reprezentat de executarea contractului incheiat, iar unele informatii sunt indispensabile pentru indeplinirea obligatiilor noastre legale (de exemplu, documentele contabile).
 • Serviciul de asistenta clienti. Pentru a oferi servicii clientilor si a elimina eventualele probleme in executarea contractului, prelucram datele personale in baza necesitatii respectarii acestui contract. De exemplu, atunci cand intampini probleme in gestionarea unei comenzi si ne contactezi, vom prelucra datele tale pentru solutionarea situatiei pe care ne-o expui.
 • Comunicarea. Utilizam datele colectate in scopul comunicarii cu tine, intr-un mod personalizat. De exemplu, te putem contacta prin e-mail sau prin alte mijloace, pentru a-ti reaminti ca ai produse in cosul de cumparaturi on-line, pentru a te ajuta sa finalizezi comanda, pentru a-ti comunica starea curenta a cererii, a comenzii sau a reclamatiei tale, pentru a obtine informatii suplimentare, daca este cazul sau pentru a te anunta ca trebuie sa actionezi pentru a-ti mentine contul in stare activa. In cazul in care comunicarea tine de executarea contractului incheiat, temeiul prelucrarii va fi contractual. Atunci cand este vorba de notificarea privind cosul de cumparaturi, temeiul prelucrarii este reprezentat de interesul legitim al BlendMix.
 • Imbunatatirea serviciilor. Folosim datele pentru imbunatatirea continua a serviciilor si a sistemelor noastre, inclusiv pentru a adauga functii noi si, totodata, pentru a lua decizii informate, folosind analiza totala si business intelligence, toate bazate pe interesul nostru legitim, derivat din libertatea de afaceri si din nevoia de a imbunatati serviciile prestate, pentru mentinerea competitivitatii. Pentru a asigura protectia adecvata a drepturilor si a intereselor tale, vom folosi date personale anonimizate in vederea imbunatatirii serviciilor.
 • Protectie, securitate si solutionarea disputelor. Putem prelucra datele si dintr-un interes legitim, care consta in a asigura protectia si securitatea sistemelor si a clientilor nostri, pentru prevenirea si detectarea fraudelor, rezolvarea litigiilor si implementarea acordurilor noastre, pe baza interesului legitim.

Oferte de marketing:

 • Scrisoarea informativa trimisa prin e-mail (comunicari comerciale).
 • Iti trimitem comunicari comerciale referitoare la produse similare celor cumparate, adaptate pentru copilul tau.
 • Ai intotdeauna posibilitatea de a refuza aceste comunicari comerciale, folosind link-ul pentru dezabonare din fiecare e-mail.
 • In cazul dezabonarii de la mesajele comerciale, nu iti vom mai utiliza adresa de e-mail in acest scop. Vom reincepe utilizarea acestora doar daca te vei reinscrie sau vei solicita in mod expres.
 • Ofertele de marketing afisate pot fi selectate pe baza altor informatii observate despre tine in decursul timpului, si pot cuprinde datele de contact, informatii demografice, chiar si produsele preferate sau datele privind utilizarea produselor si a paginii noastre Web (cookies, adresa IP, informatii furnizate de browser-ul pe care il folosesti, clicuri, mesajele comerciale afisate, produsele vizitate).

Prelucrarea cookie-urilor:

 • In cazul in care activezi cookies in browser, procesam inregistrarile comportamentului din cookies-urile plasate pe pagina BlendMix, in scopul asigurarii unei functionalitati mai bune a paginii si in scopurile reclamelor pe internet ale companiei WEBSEED SRL. Puteti gasi mai multe informatii intr-un capitol separat al acestui document.

15.3 Transferul datelor tale

Informatiile tale personale vor fi transmise unor terti sau vor fi intermediate altfel, numai in cazul in care este necesar pentru indeplinirea contractului de vanzare sau in cazul in care ti-ai dat consimtamantul in acest sens.

 • Companiilor emitente de carduri de credit, furnizorilor de servicii de plata pentru procesarea platilor si bancilor, pe baza comenzii tale in vederea executarii contractului de vanzare. Partenerul nostru pentru procesarea platilor online este Euplatesc.ro;
 • Companiilor de transport, in scopul livrarii produselor sau a serviciilor comandate si al solutionarii reclamatiilor, inclusiv rezilierea contractului. Partenerul nostru este FanCourier pentru livrarea coletelor;
 • Altor furnizori de servicii, tertilor implicati in prelucrarea datelor. Pentru activitati de email marketing solutia folosita este Sendgrid sau MailChimp. Adresele de email sunt importate in platforma si la acestea nu au acces decat reprezentatii BlendMix.ro;
 • Tertilor, de exemplu instantelor, in scopul recuperarii creantelor in baza contractului incheiat;
 • Autoritatilor publice (de exemplu, politiei).

De asemenea, BlendMix poate furniza datele cu caracter personal ale Cumparatorului altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora si numai in scopurile mentionate la punctul 2, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizorilor de servicii de curierat, furnizorilor de servicii de marketing, furnizorilor de servicii de plata/bancare, telemarketing sau alte servicii, furnizate de companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a Bunurilor si Serviciilor noastre, asiguratori.
Prelucrarea datelor cu caracter personal este realizata doar de catre reprezentantii BlendMix.ro pentru livrarea comenzilor si in scopuri de marketing ale BlendMix.ro.
Datele colectate sunt folosite doar in scopuri de marketing pentru BlendMix.ro, datele nu sunt impartasite catre terti in scopuri de marketing ale acestora.

15.4 Securitatea datelor personale

 • Datele pe care ni le furnizezi prin intermediul site-ului se transmit in forma criptata. Folosim sistemul de codificare SSL (secure socket layer). Securizam pagina noastra Web si celelalte sisteme, prin masuri tehnice si organizatorice impotriva pierderii si a distrugerii datelor tale, impotriva accesarii acestora de catre persoane neautorizate, a modificarii sau a difuzarii acestora.
 • Ne asiguram ca imputernicitii nostri dispun de masuri de Securitate tehnice si organizatorice care sa asigure conformitatea cu prevederile GDPR.
 • Accesul la contul tau de client este posibil numai dupa introducerea parolei personale. In acest context, dorim sa te atentionam ca este foarte important sa pastrezi confidentialitatea datelor tale, si sa nu permiti accesul unor terte persoane, iar, dupa incheierea sesiunii in contul de client, sa inchizi intotdeauna fereastra browser-ului, in special in cazul in care folosesti computerul in comun cu alti utilizatori. BlendMix nu isi asuma responsabilitatea abuzurilor in privinta unor parole folosite, cu exceptia cazului in care situatia a fost cauzata direct de catre BlendMix.

15.5 Durata prelucrarii

 • Pe o perioada absolut necesara pentru a asigura toate drepturile si obligatiile care rezulta din contractul de vanzare, mai precis pe durata comenzii si a perioadei de garantie.
 • Timp de 1 an dupa sfarsitul perioadei de garantie, pentru rezolvarea posibilelor dispute.
 • Pe durata cat BlendMix (WEBSEED SRL) este obligata sa pastreze informatiile, in conformitate cu dispozitiile legale aplicabile. De exemplu, datele cu caracter personal inscrise pe facturi, care sunt calificate drept documente contabile, trebuie arhivate conform legii, pe o perioada de 10 ani de la emiterea acestora.
 • Acordul privind transmiterea ofertelor de marketing este valabil pana la retragerea consimtamantului tau.
 • Datele cu caracter personal furnizate ca urmare a comunicarii intre parti vor fi pastrate 2 ani.
 • Datele cu caracter personal furnizate ca urmare a participarii tale la diferite campanii vor fi stocate 1 an.

15.6 Drepturile tale

Sub rezerva anumitor conditii legale, vrem sa te informam ca, in cadrul noilor reglementari privind protectia datelor cu caracter personal prevazute de Regulamentul general privind protectia datelor UE 679/2016, in cazul in care prelucram datele tale cu caracter personal, dispui de urmatoarele drepturi:

– Dreptul de acces, prevazut de art. 15, in baza caruia poti sa ne soliciti, gratuit, sa iti confirmam daca prelucram sau nu date cu caracter personal care te privesc. De asemenea, ne poti solicita o copie a datelor pe care le prelucram despre tine. Cererile trebuie sa includa informatii relevante pentru a te putea identifica in baza noastra de date. Vom solutiona cererea ta, in maxim 30 de zile.
– Dreptul la rectificare, prevazut de art. 16, pe care il poti exercita, prin formularea unei cereri prin care ne poti solicita sa modificam informatiile pe care le avem deja despre tine. Poti formula o astfel de cerere atunci cand observi ca datele tale sunt incomplete sau inexacte.
– Dreptul la restrictionarea prelucrarii, prevazut de art. 18, pe care poti sa-l exerciti atunci cand contesti exactitatea datelor, consideri ca prelucrarea este ilegala sau te opui stergerii datelor. Urmare a exercitarii acestui drept, vom putea in continuare sa stocam datele, efectuarea altor operatiuni de prelucrare fiind posibila doar cu consimtamantul tau, cu exceptia cazurilor expres prevazute de lege;
– Dreptul la portabilitate, prevazut de art. 20, pe care il poti exercita doar pentru cazurile in care prelucrarea are ca temei consimtamantul tau sau contractul si doar daca datele tale sunt prelucrate prin mijloace automatizate. Daca indeplinesti conditiile, ne poti transmite o cerere de a-ti porta datele catre operatorul pe care ti-l doresti.
– Dreptul de a te opune prelucrarii datelor tale in scop de marketing, prevazut de art. 21. Poti sa isi exerciti acest drept in orice moment, iar noi iti garantam ca datele tale nu vor mai fi prelucrate in acest scop. Cu toate acestea, exista posibilitatea ca pentru inregistrarea si solutionarea cererii tale sa fie necesar un interval de timp rezonabil (72 ore) in care este posibil sa mai primesti informari de marketing de la noi.
– Dreptul la stergere, prevazut de art. 17, in baza caruia noi avem obligatia sa stergem datele personale pe care le prelucram despre tine. Acest drept nu este unul absolut, avand aplicabilitate doar in anumite situatii expres prevazute de lege. Atunci cand formulezi o cerere de stergere, te rugam sa ai in vedere ca stergerea acestora poate fi un proces complex.
– Dreptul de a te adresa oricand Autoritatii Nationale de Supraveghere, careia ii poti adresa o plangere in cazul in care nu esti multumit de modul in care ti-am solutionat cererile. Datele de contact ale Autoritatii sunt: B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, Bucuresti

Daca ai nelamuriri cu privire la datele tale cu caracter personal pe care le prelucram sau doresti sa-ti exerciti oricare dintre drepturile de mai sus, te rugam sa contactezi responsabilului nostru cu protectia datelor la adresa de e-mail: mail@BlendMix.ro.


16. FORTA MAJORA


16.1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.
16.2. Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.


17. INFORMATII PRIVIND DEEE


17.1. Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) pot contine substante periculoase ce au un impact negativ asupra mediului si sanatatii umane in cazul in care nu sunt colectate separat.
Avand in vedere prevederile OUG 195/2005 – referitoare la protectia mediului si O.U.G. 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice, clientii vor avea in vedere urmatoarele:
17.1.1. cumparatorii au obligatia de a nu elimina deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) ca deseuri municipale nesortate si de a colecta separat aceste DEEE;
17.1.2. colectarea acestor deseuri (DEEE) se va efectua prin serviciul public de colectare a DEE, direct de catre BlendMix si prin centre de colectare organizate de operatori economici autorizati pentru colectarea DEEE;
17.1.3. clientii pot preda DEEE in mod gratuit la punctele de colectare specificate la momentul achizitiei unui produs nou din aceeasi categorie; astfel, BlendMix aplica politica de colectare a DEEE in sistem de preluare a echipamentelor unul la unul, conform legislatiei in vigoare, daca echipamentul predat este echivalent si a indeplinit aceleasi functii ca si echipamentul nou furnizat;
17.2. Simbolul care indica faptul ca echipamentele electrice si electronice fac obiectul unei colectari separate reprezinta o pubela cu roti barata cu o cruce, ca in imaginea alaturata.
Vezi aici Simbol DEEE
17.3. Aceasta pictograma indica faptul ca DEEE nu trebuie amestecate cu deseuri menajere si ca acestea fac obiectul unei colectari separate.


18. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA


Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre BlendMix si Clienti / Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti.